2016-11-25

Nu läggs busslinje 820 definitivt ned

Nu tar Västtrafik sista steget att lägga ner buss 820 mellan Uddevalla och Göteborg. Fr o m 12 december går busslinjen i graven. Förvånar det någon?

Och det är lätt att förstå Västtrafiks taktik i försök att lugna den vredgade opinionen som rasade i somras. Man har satt in buss 810 i stället. Den "leker tåg" och gör uppehåll endast vid tre hållplatser: Kungälvsmotet, Ljungskile busstation, Uddevalla C innan den rullar in på Kampenhof.

För säkerhets skull har den konkurrerat med 820 och gått från Göteborg fem minuter före buss 820. Resultatet blev att 820 gick från Göteborg långt ifrån fullsatt. Därmed kan Västtrafik med statistik bevisa att väldigt få åker med 820:an och då kan man "motivera" en nedläggning av linjen.

Vi Uddevallabor har återigen blivit dragna vid näsan. Kommunledningens förhoppningar att Västtrafik skulle lyssna har grusats. "Vårt" trafikbolag har återigen lurat oss.  //

9 kommentarer:

  1. Åk säkert, åk kollektivt! :(

    SvaraRadera
  2. Man kunde önska att nåt privat bolag kunde konkurrera ut dem på denna sträckan!

    SvaraRadera
  3. Swebus och nettbuss kör sträckan från torp

    SvaraRadera
  4. Utan bilen stannar Sverige

    SvaraRadera
  5. carin Gustavsdotter2016-11-26 20:03

    Att bussen går från Torp är helt meningslöst. En kollektiv linje ska vara till för kollektivet. Swebus har alltid varit landsvägsbussar men västtrafik har alltid profilerat sig som kollektivtrafik. Vad händer i Sverige?

    SvaraRadera
  6. Går ju fler linjer mellan Göteborg och Uddevalla.
    810, 820, 841, tåg och swebus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstig formulering. "Nu läggs 820 ner" "Det går ju fler linjer 810, 820 m.fl"

      Radera
  7. Kan inte förstå varför buss 810 tar omvägen från Ljungskile via Torpmotet till Uddevalla.

    SvaraRadera