2012-03-11

Kropps dam - VästeråsIrsta 16 - 16 ( 10 - 8 )

Timea Pap, målvakt i Kropps, var planens gigant.

Nej det blev ingen  duell mellan systrarna Lina och Sissi i VästeråsIrsta respektive Kropps dam i dag. Lina kom aldrig till start och Sissi kom aldrig in i Kropps mål eftersom ungerska Timea Pap var planens gigant och tog det mesta, bland annat alla fyra straffarna. Hon var sanlöst bra.

Annars var det ingen höjdarmatch. Båda lagen spelade under sin lägstanivå långa stunder men Kropps lyckades i alla fall dra ifrån och tio minuter in i andra halvlek ledde man med 13 - 9. Men som så många gånger förr drog Kropps på sig utvisningar och då hjälper det inte att ligga i ledning med fyra mål. På utvisningsbänken vinner man inga matcher. Johanna Söderqvist fick rött kort och det var nog bara domarna som såg vad hon gjorde för att drabbas på det viset.

Med Johanna borta hade Kropps ingen naturlig linjespelare kvar då Märta Hedenqvist satt på läktaren idag. Rebecka Sandberg fick istället ikläda sig rollen som mittsexa, men inte med något vidare bra resultat. Kropps arbetade sig emellertid ikapp och efter en timeout i slutet av matchen gick man ikapp till 16 - 16. I slutsekunderna hade VästeråsIrsta chansen att avgöra matchen men återigen stod Timea Pap ivägen. Och hon sköt direkt mot motståndarmålet där målvakten inte var på plats och hade matchen varat i två sekunder till hade Kropps vunnit då Timeas skott gick i mål.

Men så som matchen utvecklade sig får nog båda lagen vara nöjda med oavgjort resultat.

Matchfakta:

Domare: Mohamed Abdulkadir & Johan Gedda.

Utvisningar: Kropps: 4 x 2 min + 1 direkt rött kort (Johanna Söderqvist), VästeråsIrsta: 2 x 2 min.
HF Kroppskultur Dam - VästeråsIrsta HF 16-16 (10-8)

Målgörare:

HF Kroppskultur Dam: Maria Pettersson 5, Mathilda Jorfors 5, Lina Barksten 2, Caroline Aronsson 2, Frida Alm 1 (1), Maria Kröyer 1.

VästeråsIrsta HF: Fatima Malic 5, Gabriella Skogsberg 3, Emma Göransson 3, Annica Bernesund-Johnsson 2 (1), Sofia Hallin 1, Sara Lundqvist 1, Malin Lundqvist 1.